wtorek, 13 sierpnia 2019

Sos jogurtowo- szczypiorkowy z ziemniakami w łupinkach i jajkiem

Czasem proste obiady nas tak zachwycą, że już na stałe wbudują się w menu. Tak było z sosem szczypiorkowym do którego podałam jajko ugotowane na twardo i ziemniaki w łupinach. 

 

Składniki:
250 g serka twarogowego (Mój ulubiony)
3 łyżki jogurtu greckiego
1/2 pęczka szczypiorku
sól i pieprz
4 jajka
6-8 ziemniaków

Przygotowanie:

Ziemniaki w łupinach dokładnie umyć i ugotować w osolonej widzie do miękkości.
Szczypiorek posiekać. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić na ćwiartki.
Serek wymieszać dokładnie z jogurtem, dodać szczypiorek, sól i pieprz. 
Na talerz nałożyć sos jogurtowy ze szczypiorkiem, na wierzch położyć pokrojone na ćwiartki jajko, posypać szczypiorkiem.Podawać z ziemniakami. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz po sobie znak :) Wtedy będę wiedzieć gdzie zajrzeć :)

Szablon stworzony z przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.